Over ons

Rotterdam Engineering is specialist in de ontwikkeling en realisatie van ondergrondse transportleidingsystemen.

Als toonaangevend ingenieurs- en adviesbureau voor de ondergrondse infrastructuur hebben we alle kennis in huis over pijpleidingsystemen voor warmte, water, stoom, gas, olie en riolering.

We werken aan projecten van gemeenten, waterschappen, energiebedrijven, netbeheerders en aannemers.

Onze geschiedenis

Rotterdam Engineering is al meer dan tien jaar specialist in transportleidingen in de Nederlandse ondergrond. We startten als ingenieurs- en adviesbureau voor warmteleidingen, maar weten inmiddels raad met alle disciplines van ondergrondse pijpleidingsystemen.

Rotterdam Engineering is véél meer dan een ingenieurs- en adviesbureau. We zijn ook een deskundige partner die graag actuele en specialistische kennis deelt. Dat doen we bijvoorbeeld via onze opleidingen en onze deelname aan commissies.

Dankzij onze samenwerking met Amsterdam Engineering en Ede-Wageningen Engineering werkt Rotterdam Engineering altijd dichtbij de lokale praktijk. In heel Nederland.

Samen met Ingenieurs op Zuid zetten we ons in voor talentontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Ingenieurs op Zuid geeft talenten uit deze multiculturele wijk een kans om zich tot gespecialiseerde tekenaars en constructeurs te ontwikkelen – en daarmee ongekende loopbaanstappen te zetten.

Onze missie

Ontwerp en uitvoering optimaal afstemmen op de uitdagingen in de praktijk. Dát is wat Rotterdam Engineering onder kwaliteit verstaat. In ons engineering- en advieswerk verbinden we theoretische kennis met een praktische oriëntatie op de Nederlandse bodem en ondergrond. Vanuit onze brede blik hebben we zicht op alle fasen in een pijpleidingproject en leveren we toegevoegde waarde in het gehele proces.

Rotterdam Engineering zoekt samen met de opdrachtgever naar de beste oplossingen voor de vraagstukken uit de praktijk. We hebben verstand van zaken, denken proactief mee en zijn flexibel in onze manier van werken. Of het nu gaat om budget, planning of capaciteit.

Onze mensen hebben een passie voor het technische vak, kennen de nieuwste ontwikkelingen in de markt en voelen zich thuis in multidisciplinaire projecten en teams.

Daarom Rotterdam Engineering

Why
De Nederlandse bodem en ondergrond zijn uniek in Europa. De uitdagingen, risico’s en kansen daarvan kennen wij als geen ander. Al meer dan tien jaar zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van transportpijpleidingen in de Nederlandse ondergrond. We adviseren en begeleiden bij alle fasen in het proces – van de planontwikkeling tot de uitvoering.

How
We vertalen technische expertise naar praktische uitvoering.
Vanuit onze expertise en ervaring met ondergrondse transportleidingsystemen denken we mee in het hele ontwikkel- en uitvoeringsproces. Door vooraf de risico’s goed in te schatten, komen we tot de beste eindresultaten.
Bevlogenheid voor het technische vak, een meedenkende houding en een flexibele instelling kenmerken onze werkwijze.

What
Rotterdam Engineering levert het hele spectrum aan dienstverlening voor de realisatie van complexe ondergrondse pijpleidingsystemen. We zorgen voor het ontwerp, maar ook voor bijvoorbeeld de werkvoorbereiding en de coördinatie van de uitvoering.
We werken voor gemeenten, waterschappen, energiebedrijven, netbeheerders en aannemers.

Onze bijdrage aan commissies

Rotterdam Engineering levert een actieve bijdrage aan diverse commissies en werkgroepen.

We zijn bijvoorbeeld vertegenwoordigd in de commissie en werkgroep van NEN 3650, de algemene norm voor buisleidingsystemen. Ook hebben we zitting in de normcommissie EN13941, die zich bezighoudt met de Europese normering van warmteleidingen.

Via onze deelname aan commissies delen we actuele inzichten over normen die belangrijk zijn voor ons werkterrein. Daarnaast denken we samen met alle betrokken partijen mee over de ontwikkelingen in de markt en de oplossingen voor de uitdagingen die er spelen.

Ons team

58

Wouter Moggré

Tekenaar - constructeur
7

Ted Selderbeek

Engineer
18

Stijn van Leeuwen

Senior adviseur
2

Yvo Tieleman

Directie
80

Stein Posthuma

Engineer
2

Mark Supper

Engineer
9

Marjolein van der Ploeg

Projectleider
23

Mario Buitendijk

Tekenaar - constructeur
73

Marijn Kok

Engineer
35

Marco den Burger

Senior specialist
56

Marc van Lith

Projectleider
37

Kim van Nederpelt

Administratie
90

Maureen Diaz

Tekenaar - constructeur
20

Patrick Vogel

Projectleider
76

Stefan Ducaneaux

Tekenaar - constructeur
47

Pim Smaal

Tekenaar - constructeur
77

Sohrab Atmar

Projectleider
52

Sander Troch

Projectleider
8

Roelof Jonkers

Directie
69

Ramon Grotens

Projectleider
23

Peter Kreuk

Engineer
11

Kenneth Mos

Tekenaar - constructeur
64

Alyssa van Dansik

Engineer
9

Hans Reijs

Senior adviseur
94

Jelle Sluis

Projectleider
46

Jeroen van der Graaff

Projectleider
29

Jochem Blonk

Tekenaar - constructeur
17

Jose Rodriguez

Tekenaar - constructeur
93

Karel Boessenkool

Projectleider
77

Dylan Cruz

Engineer
34

Andrew Cecilia

Tekenaar - constructeur
12

Antonio Tedesco

Engineer
50

Arend Ripping

Projectleider
17

Arjan Smorenberg

Specialist
80

Balder van Reekum

Engineer
33

Bas Bothof

Tekenaar - constructeur
25

Bram den Hollander

Tekenaar - constructeur
3

Daryll Blom

Tekenaar - constructeur
4

Katarina Speekenbrink

Administratie