Standaardisatie van meet- en regelstations voor gas

Klant Gasunie
Regio Landelijk
Periode 2015 - heden

Gasunie heeft in Nederland en Duitsland bijna honderd meet- en regelstations, waar gas na het transport in een ondergrondse pijpleiding boven de grond komt om te worden afgeleverd bij klanten. In de stations wordt de hoge druk die nodig is voor het landelijke transport weer teruggebracht en wordt aan het gas een odorant toegevoegd.

Voor verschillende locaties ontwierp Rotterdam Engineering nieuwe meet- en regelstraten. Bovendien adviseerden we Gasunie over standaardisatie van de nieuwbouw van Nederlandse meet- en regelstations.

  • Onze 3D-modellen van het voorlopige ontwerp hielpen om de gebruikersinterface te beoordelen: de simulatie geeft een waarheidsgetrouw beeld van hoe het station eruit komt te zien.
  • We werkten ontwerpvoorstellen multidisciplinair uit, waarbij we niet alleen naar de engineering van pijpleidingen keken, maar ook naar bijvoorbeeld de civiele bouw.
  • Gedurende het hele proces waren we de deskundige partner en adviseur van Gasunie. We zorgden onder andere voor effectieve reviews, ontwerppakketen die voldoen aan alle normen en vereisten, en adequaat beheer.
  • We ontwikkelden praktische voorstellen voor een standaardaanpak voor het ontwerp en de realisatie van toekomstige meet- en regelstations.

Trots op...

Reviews met een 3D-model van de gehele locatie. Dat was een van de innovatieve methoden die we inzetten bij de ontwikkeling van een nieuwe meet- en regelstraat. Met het 3D-model konden de betrokkenen een directe terugkoppeling geven op het ontwerpvoorstel. Daarmee kwamen we sneller tot een beter resultaat.